Google, Yahoo & MySpace enige om Social Networking standard

Der har længe være rygter i krogene om at Google, Yahoo og MySpace var på vej med en fælles platform og standard for Social Network. Med lidt finere termonologi: Standarder til at bygge sociale netværksapplikationer. På jysk – ensartet kodning og udveksling af brugergeneret indhold.

Skibet hedder OpenSocial
Med dette skib, forsøger man at signalere en finger på pulsen og efter at have læst skriften på væggen (utroligt hvad flosker kan bruges til) som er: At brugerne idag styrer Nettet. Til at koordiener teknikken bag har man har skabt en fælles fond OpenSocial, som stadarden også hedder.

Relevans styrer (igen)
Det er Google’s forarbejde, der styrer. Og traditionen tro har “relevans” været inde i billedet. Ihvertfaldt anfører Yahoo “relevans” som et væsentligt argument for at gå med i standarden.

Set i et andet perspektiv, skulle der vel også ske nogle ting efter Bill Gates opkøbs-ønsker. Så det er nok ikke et helt galt skib at komme med på.

http://en.wikipedia.org/wiki/OpenSocial er endnu ikke opdateret, men et godt bud på at checke.

Dette indlæg blev udgivet i Google, Værktøjer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>