Domænesag: PBS’s image lider ubodelig skade

En sag, som den PBS selv har kørt i stilling, hvor kæmpevirksomheden i overført betydning truer den lille mand til at afstå sit firmanavn og livsværk Nets.dk vil påvirke PBS image negativt i mange år fremover – ikke mindst på Nettet. Det bliver en kæmpe Reputation Management-opgave.

Alene det sidste døgn har Google indekseret mere end 20000 sider hvor pbs og nets.dk indgår som søgeord, heraf er de fleste resultater pt. er stærkt kritiske overfor PBS’s stil og håndtering af domænesagen, inkl. indlægget har på bloggen.

PBS får skadet sit image

PBS’s image lider skade
Det postive billede af PBS som en solid og veldrevet virksomhed, der hjælper os alle med alskens kortbetalinger og vi alle kan have tillid til slår revner, når PBS viser et helt andet og mere negativt ansigt overfor den lille mand. Overskrifter fra Google og i debatindlæg er f.eks.

 • Ekspert: Dumt af PBS at glemme nets.dk
 • PBS kendte nets.dk-ejer inden navneskift
 • Hvad sker der for PBS aka Nets!
 • Denne sag er HELT simpel!
 • Domænehajer
 • nej til pbs ja til sten
 • Ironisk inkompetence
 • Svineri
 • Pinligt
 • PBS tryner iværksætter
 • De skulle skamme sig.
 • De gør hvad der passer dem

Reputation Management klarer ikke problemet
Meget tyder på at PBS har en dårlig sag, men selvom de i bedste fald skulle få medhold når sagen engang slutter, så ligger der allerede nu hundrede og måske snarere tusinder af sider på Nettet med negativ omtale af domænesagen og PBS, der tryner den lille mand selvom loven er med ham. Indlæggene i tråden PBS tryner iværksætter på Amino viser alt for godt hvordan brugerne dér opfatter PBS.

Grotesk selvvalgt situation hos PBS
Det groteske er, at PBS har haft alle oplysninger og kunne have undgået at skade eget image, idet PBS allerede i 2007 blev gjort opmærksom på, at der fandtes en virksomhed med navnet Nets Web Design.

Så det nye billede, der tegner sig i domænesagen er at PBS mod bedre vidende forsøger at at tvinge ejeren Sten Axelsen til at afstå sit domæne Nets.dk, som han har ejet og brugt i ca. 10 år. Det bliver kun værre, når presseansvarlig hos PBS, Michael Juul Rugaard til Computerworld fortæller

“I klagesagen har vi redegjort for, hvorfor vi mener at have ret til domænet. Vores hoveddomænenavn er www.nets.eu, og det tror vi hurtigt vil blive kendt, især da Europa bliver Nets’ hjemmemarked. Men vi vil selvfølgelig gerne have overdraget nets.dk, og det er også derfor, vi har bedt klagenævnet se på sagen,” forklarer han.

Han forklarer endvidere, at navnet var en af grundstenene til samarbejdet mellem PBS og BBS, da de to virksomheder etablerede et fælles selskab ved navn Nets i 2007.

Med andre ord: Det har slet ikke indgået i PBS’e overvejelser at man skal respektere såvel andres varemærker som lovgivning. Det indtryk PBS efterlader er “Vi sender bare vore advokater” fra Bech-Bruun.

Endelig har det åbentbart heller ikke indgået, at det nye varemærke Nets, som PBS vil opbygge kommer ualmindeligt dårlig fra start – også selvom man skulle ende med at komme til at eje Nets.dk.

Image er skadet uanset sagens udfald – ikke mindst på Nettet.

Læs mere om hvorfor PBS har en dårlig domænesag.

Dette indlæg blev udgivet i Afsætning & branding, Reputation Management og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Domænesag: PBS’s image lider ubodelig skade

 1. WebBureau skriver:

  Ved du hvad seneste nyt er i sagen – har de fået domænet i hus? Det må koste dem en formue!!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>